De groene oase van Gelderland

Bij Hotel & Restaurant De Greune Weide houden we van rust, maar niet van stilstaan. De omgeving van De Greune Weide vraagt om ontdekt te worden… In de Achterhoek wacht na elke bocht een verrassing, mooie landschappen, pittoreske dorpjes en kastelen. Ervaar hier de rust van het leven op het platteland, puur en eenvoudig.

Daarnaast organiseren we regelmatig leuke evenementen en acties waarbij we samenwerken met allerlei organisaties uit de regio.

Omgeving Kasteel Ruurlo

Zwilbrocker Venn

Net over de grens bij Eibergen en Groenlo vindt u het Duitse natuurgebied Zwillbrocker Venn, de broedplaats van ongeveer 40 flamingo’s. Het natuurgebied is ongeveer 157ha groot. Omdat wij trots zijn op dit natuurschoon dichtbij ons hotel bieden wij een speciaal arrangement aan om de flamingo’s te kunnen bewonderen.

Kerkepaden Beltrum

Het Möllepad, het Austepad, het Sonderspad of het Slingepad. Tot voor kort bestonden ze officieel niet. Nu leidden ze fietsers en wandelaars langs fraaie boerderijen, nieuwe natuurgebieden en bossen rondom Beltrum. Met de knooppunten route kunt u zelf een mooie route uitstippelen om deze omgeving te verkennen. Als decor krijgt u het coulisselandschap.

Blotenvoetenland in Gelselaar

Ervaar het bijzondere gevoel aan uw voeten bij in het blotenvoetenland in Gelselaar. Een leuke activiteit in de natuur waar je veel energie van zult krijgen.

Musea

In en rondom Eibergen zijn verschillende musea te vinden. Hier een kort overzicht.

Historisch museum De Scheper Eibergen
Het vertelt de Eibergse en Berkellandse geschiedenis, vanaf de oertijd tot de moderne tijd, een verhaal over het landschap, de mens en een Nederlandse gemeente, met opkomst, neergang en alle veranderingen daartussen die het verloop der eeuwen meebrengt.

Museum Buurtspoorweg Haaksbergen
Maak een bijzondere rit in een historische stoomlocomotief van Haaksbergen naar Boekelo, en beleef de geschiedenis van de spoorwegen.

Openlucht museum Erve Kots Lievelde
Verscholen in het Achterhoekse coulisselandschap vindt u Openluchtmuseum Erve Kots. Ontdek het museum waar u ziet hoe vroeger in de Achterhoek geleefd en gewerkt werd.

Museum boerderij Erve Brooks Gelselaar
Bij museum boerderij Erve Brooks is altijd iets te beleven en te ondernemen.

Kristalmuseum Borculo
Hier kunt u de geschiedenis van de aarde ontdekken. Hier vindt u een grote collectie fossielen, mineralen, kristallen en edelstenen waarvan het ontstaan u miljoenen jaren in de tijd terug voert.

Landgoed Het Lankheet

Fiets of wandel door het landgoed van Lankheet, een groot bosrijk gebied afgewisseld met heide, vennen, historische boerderijen, hooilanden en oude essen aan de Buurserbeek. Het landgoed heeft een geschiedenis die 800 jaar teruggaat, maar geeft ook een vooruitblik tot ver in de 21e eeuw.

Omgeving Kasteel Ruurlo

Vestingstad Groenlo

Grolle, zoals de stad vroeger heette, kent een roemruchte historie. Vele keren is er om de strategisch belangrijke stad gevochten. Tijdens de Tachtig jarige oorlog werd de stad definitief bevrijd van de Spanjaarden door Stedendwinger Frederik Hendrik. Sindsdien ademt Groenlo, als bakermat van Grolsch bier een bourgondische sfeer van gastvrijheid en vertier.

Klimbos Achterhoek

Opzoek naar een actief dagje uit, ga dan naar het Klimbos Achterhoek in Ruurlo. Hier vind je maar liefst 6 verschillende klimavonturen en circa 100 verschillende overgangen. Oplopend in moelijkheidsgraad en hoogtes. Achter elke boom schuilt hier een nieuwe verrassing.