Greune weide en omgeving

Hotel de Greune Weide in een filmpje.
Nieuwsgierig?  Klik dan snel hier.

DSCF0139 DSCF0141 DSCF0144 DSCF0145

Achterhoek, Greune Weide en haar omgeving

De Achterhoek is als een kleurrijk schilderij. Met haar groene landschap als een gemoedelijke, sfeervolle omlijsting, kleurt de Achterhoek uw verblijf in met rust, ruimte en schoonheid. Wandelen langs beekjes, gezellige marktjes en culinaire streekproducten: het Achterhoekse platteland verrast u constant. In de omgeving van De Greune Weide zijn diverse fietspaden die u uitnodigen om de omgeving te bekijken. Bij het hotel ligt een heerlijk terras (ook voor passanten) met een oplaadpunt, een zogenaamde fietstas, voor uw elektrische fiets.

Overzichtspagina van het VVV van Eibergen van evenement die het hele jaar door in of in de omgeving van Eibergen worden georganiseerd.

Hof van Eckberge

Hof van Eckberge is een nieuwe veelzijdige 25.000m² grote speel- en belevingsaccommodatie in Eibergen. Zowel jong als oud beleven hier binnen én buiten een onbezorgde, uitdagende en ontspannen dag in een sfeervolle ambiance.

U kunt bij Hof van Eckberge o.a bowlen, lasergamen, snoezelen, kookworkshops volgen, spelen in de klimstructuren, vergaderen, feesten geven en u laten betoveren in de onderwaterwereld. In een sfeervol restaurant of op het overdekte terras kunt u genieten van de culinaire kaart en een Nuovo Mundo-buffet.

 Website Hof van Eckberge

Het historisch museum in Eibergen “De Scheper”

Schaapskudde Haaksbergerveen. In het voorjaar (begin mei), wanneer alle lammeren zijn geboren, gaat de kudde de heide op. U kunt de herder met zijn kudde elke dag tegenkomen, want weer of geen weer … de schapen moeten eten! In de winterperiode (vanaf oktober/november) lopen de schapen in zogenaamde ‘flexinetten’ op weilanden van omliggende veehouders.

Website museum de Scheper

Zwembad ‘t Vinkennest

Zwembad ‘t Vinkennest is een openluchtbad met een reuzenglijbaan van 40 meter lang. Het water wordt verwarmd vanaf 22 gr. Celsius. Het bad is gelegen in een schitterende omgeving en beschikt over een zeer grote ligweide met diverse spelmogelijkheden en een kantine met zonneterras. Er zijn meerdere waterbassins met verschillende dieptes. Het bad is van mei tot september dagelijks geopend.

Website Zwembad het Vinkennest

Openluchttheater Eibergen

Het theater heeft een capaciteit van 1100 zitplaatsen met voor het podium een klein stagedeelte en swingvloer.
De activiteiten variëren van kindervoorstellingen, dance-event en oecumenische kerkdienst tot theater, etappeplaats mini- Tour de France ‘Kuitenbreironde’ en Nederlandstalige popavond.

Een unieke ligging; 100 meter achter het dorps-centrum. Gesitueerd midden in het prachtige wandelpark De Maat.
Uitstekend bereikbaar per fiets, bus en auto met gratis parkeervoorziening, direct naast het theater.

Website Openluchttheater Eibergen

Subtropisch Zwembad de Wilder

Subtropisch zwembad de Wilder is een overdekt zwemparadijs met een grote glijbaan van 80 meter lang. Dit zwembad heeft ook een groot golfslagbad, bubbelbaden, kruidenbaden, peuter- en kleuterbaden en een stukje buitenbad.
Een leuk zwembad voor het gehele gezin.

Website Subtropisch zwembad de Wilder

Museum Buurt Spoorweg

De Museum Buurt Spoorweg onderhoudt een historische lokaaltreindienst. Met authentiek spoorwegmaterieel in een historisch aangeklede omgeving wordt een zo compleet mogelijk Nederlandse lokaalspoorlijn verbeeld.

Website museum Buurtspoortweg

De grootste klompenfabriek van Europa

De grootste klompenfabriek van Europa staat in Beltrum op ca. 5 km. afstand van Eibergen.

Website Klompenfabriek

Mallumse Molen

Van de watermolen, die later de naam de Mallumse Molen kreeg, was al sprake in de 12-de eeuw. Deze molen wordt steeds meer een bekende en veel bezochte trekpleister in de recreatieve route door de Achterhoek. Sinds kort is er ook een gezellig café in het Muldershuis gevestigd.

Website Mallumse Molen

Flamingo Fietsroute

Een erg ontspannende fietsroute is de Flamingo-fietsroute door het mooie grensgebied van Nederland en Duitsland.

Website Flamingoroute

De rivier de Berkel

De rivier de Berkel werd als scheepvaarttransportroute al eeuwenlang gebruikt. De schepen, de zogenaamde Berkelzompen, waren oersterke boten van zo’n 12 meter lengte met weinig diepgang. Elke dag bestaat de mogelijkheid om met een traditionele zomp, een vaartocht van Eibergen naar de Mallumse Molen te maken. Tevens kunt u op de rivier “de Berkel” kanotochten maken met een eigen of een gehuurde kano. In de omgeving is er een prima vismogelijkheid. Met name in het stromende water van de rivier “de Berkel”. Er is een overvloed aan rustige plekjes waar men zich alleen in de natuur waant. Voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen kunt u terecht bij de VVV Eibergen.

Evenementen

Naast het uitgaansleven kunt u in Eibergen ook terecht in het cultuurcentrum ‘t Spieker. Regelmatig worden er grotere evenementen in de openlucht georganiseerd in het amfibisch ingericht openluchttheater.

Website het Spieker

Het brandweermuseum te Borculo

Het museum herbergt een unieke verzameling brandweer-materieel, vanaf het allereerste begin tot aan het eind van de jaren vijftig.

Website Brandweermuseum Borculo

Het Kristalmuseum in Borculo

De stoomhoutzagerij NAHUIS. De stoommachine, in 1897 gebouwd, is tot 1977 in bedrijf geweest en is waarschijnlijk de enige in de wereld. De zagerij is een aantal dagen per jaar te bezichtigen en is nog steeds in bedrijf.

Website Kristalmuseum

Herberg en openluchtmuseum Erve Kots

De prachtige terrassen nodigen u uit om van een Achterhoeks landbier, een “Boksebier”of van een “Prins Frederick Hendrik”-pilsener te genieten, gebrouwen in het eigen Brouwhoes, waarvan ook de kelders te bezichtigen zijn.

Website Erve Kots

Witte Wieventocht

Een is een spannende nachtwandeling door het bos. Een gids vertelt u tijdens de tocht, bij kaarslicht, het verhaal van de Witte Wieven. Zodra de rust van de Witte Wieven wordt verstoord komen ze te voorschijn.En wat er dan allemaal gebeurt, In de uitspanning “De Witte Wieven” te Zwiep in de nabijheid van Lochem kunt ook u het meemaken.

Website Witte Wieven

Bredevoort de Nederlands-Duitse boekenstad

Op dit moment zijn er meer dan 25 tweedehands en anti-quarische boekwinkels in Bredevoort gevestigd. Het zoutmuseum Delden bevindt zich in het hart van Twente. In het zoutmuseum ontdekt u wat men vroeger met zout deed en waarom het nu nog steeds belangrijk voor ons is.

Website Bredevoort Boekenstad